Van appartement boven de winkel naar ruime woning met tuin

Francis en Ann, veertigers met een jong hart, besloten om hun woning in het centrum van Menen in te ruilen voor een comfortabele gezinswoning in Ieper. Gepassioneerd door hun job - de twee hebben een eigen zaak in Menen - zagen Francis en Ann echter geen mogelijkheid om de bouw van een nieuwe woning volledig zelf op te volgen. Heel wat informatie en talrijke gesprekken later, besloten Francis en Ann het ontwerp, de bouw en de inrichting van hun woning in handen te leggen van Lapeirre.

Ann: “Omdat Francis en ik zes dagen op zeven in onze zaak staan, leek zelf een huis bouwen in eerste instantie niet tot onze mogelijkheden te behoren. Wat wij nodig hadden was een totaalaanpak: geen zorgen, één aanspreekpunt en een vast budget.”

Omdat Francis en Ann heel wat van hun tijd binnen doorbrengen, werd hun tuin als het ware een verlengstuk van hun woning. Op de zuidelijke gevel werd gekozen voor grote raampartijen die de leefruimte en keuken opentrekken naar de tuin en zorgen voor een optimale lichtinval. De eenheid van materialen, ruimte en kleur binnen en buiten brengen rust in het lichte interieur. Het eiken parket zorgt voor een natuurlijk warmtegevoel in deze moderne woning.

Levenslang wonen vormde de kerngedachte bij het ontwerpen van deze woning.  
Ann: “Omdat we nu toch al eind in de veertig zijn, willen we vooral een woning waarin we ook na onze pensioenleeftijd comfortabel kunnen wonen. Ons huis situeert zich volledig op de gelijkvloerse verdieping en heeft alles wat we nodig hebben. “

Dat comfort van de oude dag primeerde ook boven het energiezuinig verhaal. Francis: “We verliezen met onze platte woning meer energie dan met een compacte woning. Samen met Lapeirre vonden we echter een evenwicht tussen optimaal comfort en duurzaam wonen. Zo kozen we voor vloerverwarming in combinatie met een groter isolatiepakket, ventilatie met warmterecuperatie en luifels om oververhitting in de zomer te vermijden.”

 “Comfort, rust en gezelligheid is de rode draad doorheen deze woning”, stelt Francis, “zo vormt onze masterbedroom met de dressing en badkamer één harmonieus geheel. Ook onze dochter heeft met haar slaapkamer en doucheruimte haar eigen plekje in huis.” Ook de details werden niet uit het oog verloren. Zo is er overal in de woning LED-verlichting voorzien, met aanpasbare kleurschakeringen. Zo krijgt het interieur telkens opnieuw een ander accent, volgens de mood van de bewoners.

 En hoe zit het met mood van de bewoners? Tevreden, elke dag opnieuw. Missie geslaagd!


Van appartement boven de winkel naar ruime woning met tuin
Stuur me het inspiratieboek
Stuur me de nieuwsbrief