Van bungalow naar moderne woning

De bewoners van deze moderne villa in Hertsberge kozen ervoor om hun bestaande bungalow uit de jaren 60 op een perceel van  1000 m2 af te breken en volledig opnieuw te beginnen. In de vorige woning bevonden alle woonfuncties zich op de gelijkvloerse verdieping, met leefruimtes vooraan en slaapkamers achteraan, waardoor er heel weinig contact was met de tuin.

Daarom werd bij het nieuwe ontwerp bewust gekozen voor grote raampartijen aan de tuinzijde, terwijl aan straatzijde de vrij gesloten gevel voor extra privacy zorgt. Het contact tussen leefkeuken en living wordt bevorderd door het L-vormige grondplan. De trap die uitmondt op het scharnierpunt tussen deze beide volumes zorgt dan weer voor een nauwe samenhang met de ruimtes op de verdieping.

 Bye Bye kelder, welkom koelcel

Geen deur naar de kelder hier, de bewoners van dit huis hebben een afkeer van koude, vochtige ruimtes en spinnen in donkere hoekjes. Wel een toegang tot de koelcel, volgestouwd met lekkers,  hier wordt veel en graag gekookt. Er staat altijd wel een flesje koud voor onverwachte bezoekers.

Het royale keukeneiland meet 3 meter, de maximale lengte waarin zonder voeg kan gewerkt worden voor een keukenblad in composiet. 
Een even lange tafel sluit hierbij aan. Een tafel waaraan gefeest kan worden, gezellig gekeuveld, maar ook gespeeld, huiswerk gemaakt,…

 Knus comfort, binnen en buiten

Budget voor een open haard  was er nog niet, maar alle voorzieningen zitten klaar. Zo kan deze later eenvoudig en voordelig worden geïnstalleerd. Dat wordt genieten tijdens de lange, gezellige winteravonden. Ook op het terras werd een gasaansluiting voorzien, zo worden ook de frisse zomers iets meer zuiders.

Hier wordt duidelijk geleefd!


Van bungalow naar moderne woning Van bungalow naar moderne woning Van bungalow naar moderne woning Van bungalow naar moderne woning
Stuur me het inspiratieboek
Stuur me de nieuwsbrief