Architectuur Van Een Moderne Woning: Anno 2019

Moderne architectuur uit zich bij woningen in het spel van volume en diepte. Grote glaspartijen en lichtstraten geven bijvoorbeeld een mooi contrast aan massieve gevelvlakken en zorgen tegelijk voor een natuurlijke lichtinval. Moderne huizen vallen vandaag op door hun kubusvormige architectuur, plat dak en vernieuwende materialen.

De gevel wordt afgewerkt met crepi, hedendaagse stenen of stijlvol beton. Nieuwe types bekleding zoals kleurrijk plaatmateriaal of houten lamellen zijn in opmars. Ze passen volledig in de trend van minder zichtbaar voegwerk en geven de woning een strakke look. Bij deze originele opvatting van moderne architectuur wordt ook de garage in hetzelfde materiaal bekleed waardoor die veel minder prominent in beeld komt. Doe alvast wat ideeën op en bekijk onze moderne realisaties.

Energiezuinige architectuur in uw moderne woning

In 2021 moet elke nieuwbouwwoning BEN zijn. Iedere architect waar wij mee samenwerken voor een moderne woning, houdt hier nu al rekening mee. We zijn dan ook trots dat 80% van onze projecten vandaag al beantwoorden aan de BEN-normen.

Er wordt ook meer en meer aandacht besteed aan de bouwschil en dus een goed S-peil. Om hieraan te voldoen en oververhitting te vermijden is degelijke zonwering een must. Dit kan door gebruik van screens of door het voorzien van luifels. Bij moderne huizen versterkt zo’n luifel zelfs de architectuur en zijn strakke lijnen.

Vloerverwarming in combinatie met een en een kwalitatieve warmtepomp  en/of PV panelen dragen dan weer bij tot een goede score van het E-peil.

Moderne architectuur: binnenkijken in de woningen

Slimme woningen doen het goed in 2019. U kan bijvoorbeeld domotica voorzien in uw moderne woning. Zo kunt u automatisch of vanop afstand de verlichting of verwarming regelen. Toch is een cleane afwerking geen must meer, het interieur mag er opnieuw cosy uitzien. De bruisende leefkeuken vormt het kloppend hart van een huis, een living met chique eettafel en zithoek hoeft niet langer.

Die gezelligheid komt ook tot uiting in de materiaalkeuze. Een moderne woning inrichten gebeurt nu met veel warme en natuurlijke materialen. De Scandinavische look met onbewerkt hout en lichte kleuren is hier het perfecte voorbeeld van. Vul de robuuste materialen aan met pure natuursteen of authentiek marmer als uniek accent.

Liever wat meer kleur? Met de botanische trend is de natuur nooit ver weg. Denk aan kleurrijke prints, wollen tapijten, rotan meubels en onnoemelijk veel planten. De combinatie met een gietvloer in een neutrale kleur zorgt toch voor de nodige rust.

Wilt u een nieuwe woning bouwen volgens deze originele moderne architectuur? Als totaalaannemer staan we u bij van de plannen tot de oplevering. Een architect tekent uw moderne woning uit, binnen uw budget en volgens uw stijl. Uw vast aanspreekpunt volgt de werken nauwkeurig op zodat uw droomwoning binnen de afgesproken termijn klaar is. Meer informatie over onze werkwijze of uw plannen concreet vorm geven? Contacteer ons!

Architectuur Van Een Moderne Woning: Anno 2019