MECHELEN: Alleenstaande passiefwoning

MECHELEN: Alleenstaande passiefwoning MECHELEN: Alleenstaande passiefwoning MECHELEN: Alleenstaande passiefwoning MECHELEN: Alleenstaande passiefwoning MECHELEN: Alleenstaande passiefwoning MECHELEN: Alleenstaande passiefwoning MECHELEN: Alleenstaande passiefwoning
Brick'n Wood

Deze woning werd opgeleverd in februari 2014 met een succesvolle 'Blower door' test van 0.36 n50 h-1

(dit getal geef aan hoeveel maal per uur de volledige luchtinhoud van de woning door kieren en spleten verloren gaat bij een drukverschil van 50 Pa. Een gewone woning scoort gemiddeld 7 à 12 h-1)

Basisgegevens:

  • Brick'n Wood, voor een optimaal thermisch comfort
  • Gevelbekleding in sierpleister gecombineerd met panelen in groentinten
  • Driedubbele beglazing U-waarde max 0,6 W/m2K
  • Isolatie minerale wol + neopor 32 cm

De bouw van een passiefwoning in Mechelen is een primeur voor Bouwgroep Lapeirre.  Onze arbeiders werken in een 4-dagenweek van 10u/dag en verblijven in de B&B 'De groene maan', hoe kan het ook anders, een B&B met 'groene' uitbaters. We vinden het ook hier belangrijk met onze eigen arbeiders en vertrouwde partners die een specifieke opleiding en ervaring hebben de woning te realiseren.

De bouwheren, beide actief in de medische sector, ontdekten het unieke Brick'n Wood procédé en aarzelden niet om in Bouwteam hun droomwoning te realiseren.  Het Bouwteam, bestaande uit de bouwheer, Lapeirre en de architect hebben in nauw overleg de woning ontworpen zodat concept, budget en technische uitvoering werden geoptimaliseerd. Lapeirre coördineert, zoals steeds, deze woning van A tot Z, wat geen overbodige luxe is voor deze druk bezette bouwheren.

klant aan het woord: "Onze elektriciteitsmeter staat nu, 11 maanden na de voorlopige oplevering, op nog steeds precies dezelfde cijfers als toen, proficiat"