TORHOUT: Alleenstaande nulenergiewoning

TORHOUT: Alleenstaande nulenergiewoning TORHOUT: Alleenstaande nulenergiewoning TORHOUT: Alleenstaande nulenergiewoning TORHOUT: Alleenstaande nulenergiewoning TORHOUT: Alleenstaande nulenergiewoning TORHOUT: Alleenstaande nulenergiewoning TORHOUT: Alleenstaande nulenergiewoning
Brick 'n Wood

Duurzaam leven, wonen en werken in een groene omgeving, dat was het streefdoel van deze realisatie voor een actief gezin met 3 kinderen.

Basisgegevens:

  • Brick 'n Wood, voor een optimaal thermisch comfort en een lage energieprint
  • Uiterst lage energiebehoefte (13kWh/m2 ), E-Peil -11 (min elf), K18
  • Nulenergiewoning, zonder gebruik van fossiele brandstoffen
  • Smart Grid Ready, met een huisnetwerk dat de afstemming tussen vraag en aanbod van energie regelt
  • Actieve Woning, met een overschot aan energie op jaarbasis, waarmee een elektrische wagen wordt opgeladen

De woning is ontworpen voor een gezin met 3 kinderen. Het is een nul-energiewoning, ofwel een passiefhuis die tevens eigen energie kan opwekken, voldoende om te voorzien in de eigen behoefte voor ruimteverwarming.

Het concept van levenslang wonen werd eveneens meegenomen. Het bureel beneden kan meegroeien met de noden en omgevormd worden tot een ruimere living of een slaapkamer op het gelijkvloers.
De woning werd georiënteerd naar de zon, met veel glaspartijen gericht naar de tuin en het achterliggende natuurgebied. Aan de straatzijde (noordzijde) toont de woning zich als een meer gesloten volume. Er wordt gespeeld met volumes die op een intelligente manier in elkaar grijpen. De tuinberging is tegen het hoofdvolume geschoven maar bevindt zich niet in het zogenaamd beschermd volume.