JABBEKE: Renovatie én nieuwbouw, dat kan!

JABBEKE: Renovatie én nieuwbouw, dat kan! JABBEKE: Renovatie én nieuwbouw, dat kan! JABBEKE: Renovatie én nieuwbouw, dat kan! JABBEKE: Renovatie én nieuwbouw, dat kan! JABBEKE: Renovatie én nieuwbouw, dat kan! JABBEKE: Renovatie én nieuwbouw, dat kan! JABBEKE: Renovatie én nieuwbouw, dat kan! JABBEKE: Renovatie én nieuwbouw, dat kan!
Het gevoel van ‘la douce france’ in het midden van west-vlaanderen, dat krijg je als je vanuit de keuken uitkijkt over het water of vanuit de slaapkamer met zicht op de uitgestrekte tuin zicht hebt op een oude molen.

Dat is dan ook de reden waarom de bewoners kozen voor een ingrijpende verbouwing op deze unieke plaats. 

Hun oude woning was in fermettestijl met kleine ramen en dus ook donkere ruimtes. Door de lage nok en kamers onder dak was ook de bovenverdieping niet optimaal. Bovendien konden ze te weinig genieten vanuit de woning van de uitzonderlijke ligging en zichten die deze locatie te bieden had en was de woning energetisch achterhaald.

Bij het nieuwe ontwerp werd besloten een deel van het volume te behouden onder dak en dit uit te breiden met een nieuw gedeelte.  Focus bij het ontwerp was energie, veel licht en ruimte. Lapeirre begeleidde van bij ontwerp tot oplevering.  We stripten de woning en ‘benoveerden’ ze, een renovatie met aandacht voor esthetiek, maar ook voor energie: nieuw buitenschrijnwerk, doorgedreven isolatie, ventilatie D en een warmtepomp in combinatie van vloerverwarming zorgen voor een hoog comfort. 

De bouwvrouw vindt de grootste verandering dan ook de constante temperatuur doorheen de ganse woning, geen koude muren, tocht of een kille gang meer, maar een woning waar het heel het jaar door aangenaam vertoeven is.

De bewoners hebben een gevoel voor interieur en inrichting door hun job in de modesector, en dat zie je duidelijk terug doorheen de woning.  Eenheid van materialen die rust uitstralen, aangevuld met zorgvuldig uitgekozen meubels.  Een pareltje waar het genieten is.

Fier dat we mochten meewerken aan dit project!