Nieuwbouw aan 6% BTW of slooppremie en heropbouw?

Nieuwbouw aan 6% BTW of slooppremie en heropbouw?  Het kan : in 32 verschillende steden in ons land betaal je 6% BTW in plaats van 21% als je een woning afbreekt en opnieuw opbouwt.  Voorwaarde is dat de afbraak en wederopbouw in één handeling gebeurt én de nieuwbouw hoofdzakelijk als privéwoning wordt gebruikt. In Vlaanderen geldt dat tarief voor de steden Aalst, Antwerpen, Brugge, Dendermonde, Genk, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Oostende, Roeselare en Sint-Niklaas.

Ligt de woning niet in een van deze 13 Vlaamse steden, dan kan je in aanmerking komen voor de Vlaamse slooppremie van 7.500 euro bij afbraak en heropbouw.

De premie is beschikbaar voor alle projecten met vergunningen aangevraagd door natuurlijke personen en in volle eigendom vanaf 1 oktober 2018 tot en met 31 oktober 2019. Wanneer de stedenbouwkundige vergunning tot afbraak en wederopbouw afgeleverd wordt speelt geen rol, aangezien dit in de ene gemeente sneller gebeurt dan in de andere. Eens de lokale overheid de vergunning heeft afgeleverd, controleert het Vlaamse Energie-Agentschap (VEA) het dossier en volgt de uitbetaling. Nadien volgt nog een controle of de sloop en heropbouw effectief zijn uitgevoerd.

De premie kan aangevraagd worden vanaf 1 maart 2019 via de website van het VEA www.energiesparen.be. Let op dat je de premie tijdig aanvraagt,  binnen de maand na het indienen van de omgevingsvergunning.

Meer info op https://www.energiesparen.be/sloop-en-heropbouwpremie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf verder op de hoogte

Nieuwbouw aan 6% BTW of slooppremie en heropbouw?