Renovatieverplichting voor woningen

Nieuwe eigenaars van energieverslindende woongebouwen (met een EPC-label E of F) worden verplicht om binnen de 5 jaar na aankoop of na vestigen van erfpacht of opstalrecht, de woning grondig energetisch te renoveren tot minimum EPC-label D. Dit moet bewezen worden met een nieuw EPC.

Afbraak en heropbouw aan 6%?

Het kan nog steeds met Lapeirre Woningbouw

Nieuwbouwproject "Lavadero" in de Menenstraat 445, Wevelgem, zoekt bewoners

Een uitgebreid interview met Isabel Lapeirre (totaalaannemer Lapeirre Woningbouw ) en Bernard Decaestecker (architect Inoforma Architects) over het project Lavadero

6% BTW op warmtepompen verlengd in 2024

Er werd beslist om de toepassing van het verlaagd btw-tarief van 6 % te verlengen tot 31 december 2024 voor het werk in onroerende staat dat tot voorwerp heeft de levering mét plaatsing van warmtepompen in, op of in de onmiddellijke nabijheid van woningen.

Tips om je huis te beschermen tijdens de winter

Beter voorkomen dan.... we delen graag onze tips

Op de fiets of te voet langs de kijkwoning in Kortrijk/Bellegem

In de nabije omgeving van onze kijkwoning in Bellegem passeren heel wat wandel- en fietsknooppunten.

Kijkwoning Lapeirre in Bellegem-Kortrijk

Wij stellen jullie graag met trots onze kijkwoning in Kortrijk, Bellegem voor! Deze kijkwoning van Lapeirre opende in 2021 de deuren, lees het volledig artikel voor info en bezoek.

Een nieuwbouw als enige juiste optie

Rekening houdende met de stijgende energieprijzen en de strengere eisen bij bestaande woningen, loont het vandaag de moeite om de voordelen van een nieuwbouw van naderbij te bekijken. Met een nieuwbouw woon je immers duurzamer én comfortabeler.

Tevreden klanten, daar doen we het voor!

Woningen op maat van de klant bouwen of verbouwen, mensen begeleiden naar hun droomhuis en streven naar hét ultieme thuisgevoel: daar tekenen wij voor...

(Ver)Bouwtermen uitgelegd

Lambdawaarde, koudebruggen, E-peil, energieprestatieregelgeving, U-waarde, luchtdichtheid, warmteweerstand, BENOveren, een BEN-woning,…

Interview met Isabel Lapeirre over 'bouwen op maat'.

Isabel Lapeirre was te gast in het programma 'Wonen Plus' op de regionale zender AVS met als decor onze kijkwoning in Nevele. Wil je weten hoe wij 'bouwen op maat aanpakken'? Bekijk het interview met Isabel:

De 7 engagementen van Lapeirre

Samen met je willen we de woning creëren die jouw thuis wordt. We bouwen een huis op maat van jouw levensstijl, smaak en budget. Dankzij onze 7 sterke engagementen is niet alleen het eindresultaat een droom, maar ook elke stap die je zet in het bouwtraject. We zouden het voor onszelf niet anders willen...

Zonnepanelen: Retroactieve investeringspremie terugdraaiende teller

De terugdraaiende teller verdwijnt tegen eind 2025 waardoor mensen het voorziene rendement van hun investering in zonnepanelen zien verdwijnen. Er is evenwel een financiële compensatie voor wie zijn investering tot op heden nog onvoldoende kon terugverdienen.

Ook zonder terugdraaiende teller blijven zonnepanelen een slimme investering

Tot eind vorig jaar maakte de terugdraaiende meter een belangrijk deel uit van het verdienmodel van huishoudens met zonnepanelen. Deze regeling van een terugdraaiende teller werd door het Grondwettelijk Hof nu naar de prullenmand verwezen.

Warmtepomp en PV panelen: Retractieve investeringspremie terugdraaiende teller

Warmtepompen werden de laatste jaren vaak geplaatst in energiezuinige nieuwbouwwoningen, in combinatie met zonnepanelen gezien warmtepompen ook elektriciteitsverbruikers zijn.

BEN-woning Klaar voor de Toekomst

BEN staat voor bijna-energieneutraal. Bouwen volgens de BEN-principes is vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, in heel Europa zelfs.

Duurzaam wonen in Roeselare?

Onze modelwoning in het Roobaertpark is de ideale uitvalsbasis om de woningen en de afwerkingsmogelijkheden te ontdekken.

Totaalaannemer, what’s in a name?

Met totaalaannemer Lapeirre kies je voor het beste van 2 werelden: Je combineert de ervaring van een aannemer met de totaalaanpak van een totaalaannemer. We zetten de troeven even op een rijtje.

Het wooncomfort van een passiefhuis

Een passiefhuis is een zeer energiezuinige woning die het grootste deel van het jaar op kamertemperatuur blijft zonder actieve verwarming.

5 voordelen van een moderne woning met een plat dak

Terwijl het straatbeeld in België vroeger gekenmerkt werd door hellende daken, vallen huizen vandaag op door hun vernieuwende en eigentijdse architectuur. Zo kennen moderne woningen met een plat dak een heuse opmars. Ontdek hier waarom!

Moderne villabouw op maat: de Lapeirre way

Droom je van een moderne villa ontworpen op maat van je gezin? Dat treft, want bij Lapeirre vinden we standaardplannen voor moderne villabouw maar niets. Wanneer we een villa bouwen, stemmen we die volledig af op je stijl, budget en de gewenste indeling en energie-ambities. Doe hier alvast wat inspiratie op en maak kennis met onze unieke aanpak!

Landelijk bouwen is hip!

Landelijk bouwen is hip en blijft populair zowel bij jong als oud. Landelijk wonen is immers een stijlvolle sfeervolle woontrend, die ook makkelijk met andere woonstijlen kan gecombineerd worden.

Energiezuinig ontwerp?

Quasi elke woning kan passief of BEN gemaakt worden. Maar tegen welke kost?

De belangrijkste stappen bij totaalrenovatie

Als totaalaannemer willen we mensen inspireren en begeleiden bij het bouwen of verbouwen van hun energiezuinige woning. Ben je op zoek naar de ideale - nog te renoveren - woning, of wens je je bestaande woning te renoveren? Met dit stappenplan kan je van start met je totaalrenovatie.

BEN versus passief

Wat is het verschil tussen een BEN-woning en een passiefwoning? BEN of Bijna Energie Neutrale woningen hebben een hoge energieprestatie, wat betekent dat...

Fleur je woning op en haal de lente in huis!

Maar hoe doe je dat, de lente in huis halen? Heel eenvoudig! Wij hebben een 8-tal haalbare tips voor je.

Moderne woning

De term ‘moderne woning’ is vrij ruim begrip. Bedoelen we hiermee strak en uitgelijnd of eerder een energievriendelijke woning? Of een combinatie van beide?

Wat is een passiefhuis?

Een passiefhuis is een zeer energiezuinig gebouw dat het grootste deel van het jaar op kamertemperatuur blijft zonder actieve verwarming.

word jij onze collega?

Heb je ook een passie voor bouwen? Wij zoeken ervaren, gemotiveerde metsers voor onze werven in West- en Oost-Vlaanderen.

Wonen in Roeselare

Goed leven begint bij goed wonen. Lapeirre biedt vanaf voorjaar 2018 in een eerste fase 29 woningen aan. Vijf woningen zijn helemaal vrijstaand en kunnen volledig op maat gebouwd worden.

Duurzame woningsector evolueert razendsnel

Een openhartige babbel met Isabel en Patrick Lapeirre in het vakblad Aannemer.

Tijdloze klasse

Goed leven begint bij Lapeirre Woningbouw bij goed wonen. De geïntegreerde aanpak voor binnen en buiten creëert een stijlvol huis om comfortabel in te wonen.

Landelijk wonen met een moderne touch

Wat is er mooier dan eigenhandig je woning kunnen metselen? Christof, metselaar bij Lapeirre, creëerde een warm nest voor zijn gezin.

BEN woning met karakter

Deze bijna-energieneutrale beletage woning is gedurfd maar geniaal, en ontworpen door de bouwvrouw zelf.

De bungalow opnieuw uitgevonden

Frank en Martine kozen voor levenslang wonen in een gelijkvloerse woning met centraal een gezellige patio

Geef vorm aan je droom

Begin vandaag al te bouwen aan je eigen droom. Onze bouwplanner is een handige leidraad die jouw hiermee kan helpen. Wil je echt aan de slag met deze tool?

Wanneer is een stuk grond ook effectief bouwgrond?

Hoe kan je weten of je mag bouwen op een stuk grond dat je op het oog hebt? Hoe zit het met verkavelingen? Wat met stedenbouwkundige vergunningen?

bouwen met een persoonlijke signatuur

Samen met u willen we de woning creëren die uw thuis wordt. We bouwen een huis op maat van uw levensstijl, smaak en budget.

Brick’n Wood zet meter op nul

Barbara en Rob, beide actief in de medische sector, analyseerden het Brick’n Wood procedé met medische precisie en aarzelden niet om ‘in Bouwteam’ hun droomwoning te realiseren.

Een verborgen schat achter een stadsgevel

Een stadswoning in centrum Ieper herbergt achter zijn klassieke gevel een parel van een woonst. Wonen op een unieke locatie, op een unieke manier, dat was de droom van de bewoners. En het bleef niet bij een droom, Totaalaannemer Lapeirre coördineerde de verbouwingswerken van deze rijwoning van a tot z!

Slopen of renoveren?

Het is de moeite waard om af te wegen of slopen van uw oude woning niet financieel interessanter is dan het te renoveren. Verschillende factoren spelen een rol, gaande van stedenbouwkundige en esthetische factoren tot premies en BTW-tarieven. Wist je dat je in bepaalde steden kan afbreken en heropbouwen aan 6% BTW?

Benoveren

Gewoon renoveren? Wie verstandig is, ‘BENOveert’! Dit nieuwe werkwoord staat voor ‘beter renoveren’. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde.

Van bungalow naar moderne woning

De bewoners van deze moderne villa in Hertsberge kozen ervoor om hun bestaande bungalow uit de jaren 60 op een perceel van 1000 m2 af te breken en volledig opnieuw te beginnen. In de vorige woning bevonden alle woonfuncties zich op de gelijkvloerse verdieping, met leefruimtes vooraan en slaapkamers achteraan, waardoor er heel weinig contact was met de tuin.

notaris.tv vanuit de kijkwoning in Nevele

Notaristip: een lening aangaan, waarom naar de notaris?

Trias-energetica concept

Voor ecologisch en energiezuinig bouwen, hanteert Lapeirre het Trias Energetica model. In de oriëntatie en bouwplannen zoeken we naar de beste synergie tussen een beperkte energievraag, duurzame installaties en optimaal gebruik van niet duurzame energie.

Brick ‘N WOOD

Onze Brick ’n Wood-bouwmethode verenigt het beste van hout en steen. De sterke punten en voordelen van houtskeletbouw worden door Lapeirre gecombineerd met massiefbouw. Deze ecologische bouwmethode biedt optimaal thermisch comfort en heeft een lage ecologische voetafdruk.