LETS MEET ONLINE

Ben je op zoek naar de ideale woning, of wens je je bestaande woning te verbouwen? Twijfel je nog tussen nieuwbouw en renoveren? Wij helpen je graag op weg tijdens ons gratis webinar “verbouwen, hoe begin je er aan?”, op dinsdag 29 september om 20u.

Veiligheids-maatregelen bij bezoek kijkwoning Lapeirre

Een bezoek aan onze kijkwoning in Nevele kan Corona-proof doorgaan.

(VER)BOUWEN IN 2020, AANPASSING  REGELGEVING

Dat de woonbonus werd afgeschaft vanaf 1 januari 2020 dat weten we intussen, maar met welke andere maatregelen dien je nog rekening te houden bij het bouwen van een woning of het uitvoeren van een (ingrijpende energetische) renovatie?

Totaalaannemer, what’s in a name?

Met totaalaannemer Lapeirre kies je voor het beste van 2 werelden: Je combineert de ervaring van een aannemer met de totaalaanpak van een totaalaannemer. We zetten de troeven even op een rijtje.

(Ver)Bouwtermen uitgelegd

Lambdawaarde, koudebruggen, E-peil, energieprestatieregelgeving, U-waarde, luchtdichtheid, warmteweerstand, BENOveren, een BEN-woning,…

Het wooncomfort van een passiefhuis

Een passiefhuis is een zeer energiezuinige woning die het grootste deel van het jaar op kamertemperatuur blijft zonder actieve verwarming.

5 voordelen van een moderne woning met een plat dak

Terwijl het straatbeeld in België vroeger gekenmerkt werd door hellende daken, vallen huizen vandaag op door hun vernieuwende en eigentijdse architectuur. Zo kennen moderne woningen met een plat dak een heuse opmars. Ontdek hier waarom!

Fleur je woning op en haal de lente in huis!

Maar hoe doe je dat, de lente in huis halen? Heel eenvoudig! Wij hebben een 8-tal haalbare tips voor je.

Moderne villabouw op maat: de Lapeirre way

Droom je van een moderne villa ontworpen op maat van je gezin? Dat treft, want bij Lapeirre vinden we standaardplannen voor moderne villabouw maar niets. Wanneer we een villa bouwen, stemmen we die volledig af op je stijl, budget en de gewenste indeling en energie-ambities. Doe hier alvast wat inspiratie op en maak kennis met onze unieke aanpak!

Landelijk bouwen is hip!

Landelijk bouwen is hip en blijft populair zowel bij jong als oud. Landelijk wonen is immers een stijlvolle sfeervolle woontrend, die ook makkelijk met andere woonstijlen kan gecombineerd worden.

Energiezuinig ontwerp?

Quasi elke woning kan passief of BEN gemaakt worden. Maar tegen welke kost?

De belangrijkste stappen bij totaalrenovatie

Als totaalaannemer willen we mensen inspireren en begeleiden bij het bouwen of verbouwen van hun energiezuinige woning. Ben je op zoek naar de ideale - nog te renoveren - woning, of wens je je bestaande woning te renoveren? Met dit stappenplan kan je van start met je totaalrenovatie.

Nieuwbouw aan 6% BTW of slooppremie en heropbouw?

Sloop- en heropbouwpremie in alle Vlaamse steden

BEN versus passief

Wat is het verschil tussen een BEN-woning en een passiefwoning? BEN of Bijna Energie Neutrale woningen hebben een hoge energieprestatie, wat betekent dat...

Moderne woning

De term ‘moderne woning’ is vrij ruim begrip. Bedoelen we hiermee strak en uitgelijnd of eerder een energievriendelijke woning? Of een combinatie van beide?

Wat is een passiefhuis?

Een passiefhuis is een zeer energiezuinig gebouw dat het grootste deel van het jaar op kamertemperatuur blijft zonder actieve verwarming.

Wat is het S-peil?

Voor bouwaanvragen of meldingen vanaf 1/1/2018 gelden strengere eisen op vlak van isolatie en ventilatie. Nieuwbouwwoningen of appartementen moeten voldoen aan het S-peil, de nieuwe gebouwschilindicator, het huidige K-peil wordt niet langer berekend. Het S-peil mag maximaal S31 zijn.

word jij onze collega?

Heb je ook een passie voor bouwen? Wij zoeken ervaren, gemotiveerde metsers voor onze werven in West- en Oost-Vlaanderen.

7 tips om je huis te beschermen tegen de winter

Beter voorkomen dan.... we delen graag onze tips

De 7 engagementen van Lapeirre

Samen met je willen we de woning creëren die jouw thuis wordt. We bouwen een huis op maat van jouw levensstijl, smaak en budget. Dankzij onze 7 sterke engagementen is niet alleen het eindresultaat een droom, maar ook elke stap die je zet in het bouwtraject. We zouden het voor onszelf niet anders willen...

Groen wonen in Roeselare

Goed leven begint bij goed wonen. Lapeirre biedt vanaf voorjaar 2018 in een eerste fase 29 woningen aan. Vijf woningen zijn helemaal vrijstaand en kunnen volledig op maat gebouwd worden.

Duurzame woningsector evolueert razendsnel

Een openhartige babbel met Isabel en Patrick Lapeirre in het vakblad Aannemer.

Tijdloze klasse

Goed leven begint bij Lapeirre Woningbouw bij goed wonen. De geïntegreerde aanpak voor binnen en buiten creëert een stijlvol huis om comfortabel in te wonen.

Landelijk wonen met een moderne touch

Wat is er mooier dan eigenhandig je woning kunnen metselen? Christof, metselaar bij Lapeirre, creëerde een warm nest voor zijn gezin.

BEN woning met karakter

Deze bijna-energieneutrale beletage woning is gedurfd maar geniaal, en ontworpen door de bouwvrouw zelf.

De bungalow opnieuw uitgevonden

Frank en Martine kozen voor levenslang wonen in een gelijkvloerse woning met centraal een gezellige patio

Geef vorm aan je droom

Begin vandaag al te bouwen aan je eigen droom. Onze bouwplanner is een handige leidraad die jouw hiermee kan helpen. Wil je echt aan de slag met deze tool?

Wanneer is een stuk grond ook effectief bouwgrond?

Hoe kan je weten of je mag bouwen op een stuk grond dat je op het oog hebt? Hoe zit het met verkavelingen? Wat met stedenbouwkundige vergunningen?

Op stap met bouwadviseur Marc

Hoe ziet de dagindeling van onze bouwadviseur er uit? Ga mee op stap met Marc,....

Kijkwoning Lapeirre in Nevele

De kijkwoning van Lapeirre in Nevele is op alle vlakken vernieuwend en inspirerend !

bouwen met een persoonlijke signatuur

Samen met u willen we de woning creëren die uw thuis wordt. We bouwen een huis op maat van uw levensstijl, smaak en budget.

Engergiewijs

De doelstelling van het nieuwe game is om in 10 niveaus kinderen snel te laten kennismaken met heel wat energiebesparende maatregelen thuis.

Brick’n Wood zet meter op nul

Barbara en Rob, beide actief in de medische sector, analyseerden het Brick’n Wood procedé met medische precisie en aarzelden niet om ‘in Bouwteam’ hun droomwoning te realiseren.

Een verborgen schat achter een stadsgevel

Een stadswoning in centrum Ieper herbergt achter zijn klassieke gevel een parel van een woonst. Wonen op een unieke locatie, op een unieke manier, dat was de droom van de bewoners. En het bleef niet bij een droom, Totaalaannemer Lapeirre coördineerde de verbouwingswerken van deze rijwoning van a tot z!

Slopen of renoveren?

Het is de moeite waard om af te wegen of slopen van uw oude woning niet financieel interessanter is dan het te renoveren. Verschillende factoren spelen een rol, gaande van stedenbouwkundige en esthetische factoren tot premies en BTW-tarieven. Wist je dat je in bepaalde steden kan afbreken en heropbouwen aan 6% BTW?

Benoveren

Gewoon renoveren? Wie verstandig is, ‘BENOveert’! Dit nieuwe werkwoord staat voor ‘beter renoveren’. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde.

Van bungalow naar moderne woning

De bewoners van deze moderne villa in Hertsberge kozen ervoor om hun bestaande bungalow uit de jaren 60 op een perceel van 1000 m2 af te breken en volledig opnieuw te beginnen. In de vorige woning bevonden alle woonfuncties zich op de gelijkvloerse verdieping, met leefruimtes vooraan en slaapkamers achteraan, waardoor er heel weinig contact was met de tuin.

notaris.tv vanuit de kijkwoning in Nevele

Notaristip: een lening aangaan, waarom naar de notaris?

BEN-woning Klaar voor de Toekomst

BEN staat voor bijna-energieneutraal. Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, in heel Europa zelfs.

Trias-energetica concept

Voor ecologisch en energiezuinig bouwen, hanteert Lapeirre het Trias Energetica model. In de oriëntatie en bouwplannen zoeken we naar de beste synergie tussen een beperkte energievraag, duurzame installaties en optimaal gebruik van niet duurzame energie.

Brick ‘N WOOD

Onze Brick ’n Wood-bouwmethode verenigt het beste van hout en steen. De sterke punten en voordelen van houtskeletbouw worden door Lapeirre gecombineerd met massiefbouw. Deze ecologische bouwmethode biedt optimaal thermisch comfort en heeft een lage ecologische voetafdruk.