WIE ZIJN WIJ?

10 maanden na het leggen van de eerste steen, werd onze woning opgeleverd. Het is perfect wat we wilden.
Familie S-B uit Koekelare
1989

Patrick Lapeirre, een ervaren ondernemer in de sector, legt het fundament voor Woningbouw Lapeirre, toen nog Immo-Bouw NV

1992

De eerste medewerkers worden aangeworven. Vandaag is een van de eerste medewerkers nog steeds in dienst, dat zegt veel over de goede ‘vibe’ die in het familiebedrijf heerst.

1995

Veel multinationals, zoals Disney en Mattel, werden geboren in de garage van hun oprichter. Bij Woningbouw Lapeirre was het de living. Een leuke anekdote in het ondernemersschap, maar nu werd het tijd voor een nieuw kantoor met vergaderzaal in ‘de Klokkeput’ in Roeselare.

1999

Woningbouw Lapeirre demonstreert zijn kwaliteit en kunde in een eerste kijkwoning. Ook op regionale televisie maakt Lapeirre haar intrede.

2007

Dochter Isabel Lapeirre komt het Lapeirre-team versterken.

2010

Woningbouw Lapeirre trekt als trendsetter in de sector voluit de kaart van energiezuinig wonen. Met de oprichting van Essenta Living BVBA bundelt ze haar expertise en ambities en stelt ze ter beschikking van toekomstige bouwers.

2011

Door de constante groei van Woningbouw Lapeirre moet er uitgekeken worden naar een nieuw onderkomen. In de Liebeekstraat te Roeselare worden onze huidige kantoren gebouwd. Altijd welkom!

Datzelfde jaar bouwt Lapeirre samen met WTV Focus ook het bekende ‘Tendenshuis’.

2012

De expertise op vlak van duurzaamheid krijgt concreet vorm met de bouw van de eerste nulenergiewoning volgens het Brick’n Wood concept.

2014

Lapeirre Woningbouw wil de voordelen van duurzaamheid en energiezuinigheid verder integreren in al haar projecten. Essenta Living BVBA wordt geïntegreerd binnen Lapeirre Woningbouw onder het label e-smart.

2015

Omdat Lapeirre toekomstige bouwers graag inspiratie biedt met de nieuwste technieken en trends bouwt ze een nieuwe kijkwoning, de vijfde al, langs de autostrade in Nevele. In Gent bouwt ze een volledig woonerf met passiefwoningen en lage-energiewoningen.

2018

Lapeirre Woningbouw blijft zijn imago van vernieuwer trouw. In Roeselare ontwikkelt ze een nieuwe verkaveling die aangesloten wordt op het warmtenet van de verbrandingsoven.

2019

Lapeirre viert in oktober haar 30 jarig bestaan! De dagelijkse leiding valt volledig in handen van Isabel Lapeirre. Patrick blijft met goedkeurend oog toezien en verzorgt nog het grondbeheer.

2021

In Kortrijk-Bellegem opent Lapeirre Woningbouw een moderne BEN-woning die gebruikt wordt als Kijkwoning. Deze toegankelijke woning is een ideale inspiratiebron voor mensen met bouw- of verbouwplannen op maat.

WIE ZIJN WIJ