Landelijk bouwen is hip!

Landelijk bouwen is hip en blijft populair zowel bij jong als oud. Landelijk wonen is immers een stijlvolle sfeervolle woontrend, die ook makkelijk met andere woonstijlen kan gecombineerd worden. Deze meer traditionele bouwstijl vinden we niet langer enkel terug op het platteland of in dorpskernen, maar ook in nieuwe verkavelingen en stadskernen, waar landelijk wonen een eigentijdse toets meekrijgt.

Families die een landelijk huis bouwen, zijn vooral gecharmeerd door het warme karakter, de bijzondere doorleefdheid van deze bouwstijl en de authenticiteit van de gebruikte materialen. De mooiste elementen van weleer, in combinatie met het praktisch comfort en de energiezuinige bouwtechnieken van vandaag, zorgen voor een authentieke BEN-woning.

Een sobere landelijke inrichting is tegenwoordig de trend. Geen robuuste antieken meubels, maar een combinatie van natuurlijke en strakke materialen.

Zo is hout een blijver in landelijke woningen, van parket vloer tot barnwood of een massieve houten staldeur als eyecatcher.  

Afvoeren in koper, een rustieke, eventueel gerecupereerde, gevelsteen, gesmoorde dakpannen, decoratief metselwerk, natuursteen… Het zijn maar enkele elementen die de landelijke stijl meteen prijsgeven.

Deze authentieke elementen worden vaak samengevoegd met enkele moderne en eigentijdse elementen.

Zo is staal aan een come back bezig in landelijke interieurs. We denken hier vooral aan stalen binnendeuren die extra cachet geven aan je interieur. Daarnaast zien we ook energiezuinige alternatieven voor het buitenschrijnwerk: de strakke aluminium ramen met steel look. Onderhoudsvriendelijker en toch de slanke profielen

De natuurstenen vloer maakt vaak plaats voor een onderhoudsvriendelijkere keramische vloer met natuursteenlook. Maar ook een gietvloer kan perfect in combinatie met warme elementen in het interieur.

Landelijk en toch strak, de verfijndere, modernere versie van een landelijk woning slaat bij heel wat mensen aan.

Ligt je bouwgrond effectief in agrarisch of waardevol landschappelijk agrarisch gebied? Dan moet je rekening houden met aantal stedenbouwkundige beperkingen gaande van max 1000 m3  tot behoud van het uitzicht en bouwvolume. We helpen je hier graag bij verder.

Lapeirre heeft ruime ervaring met het bouwen of verbouwen van een landelijke woning in  de provincie West-Vlaanderen  en Oost-Vlaanderen.

Neem alvast een kijkje naar onze referenties of bezoek onze eigentijdse landelijke kijkwoning.

Landelijk bouwen is hip!