Warmtepomp en PV panelen: Retractieve investeringspremie terugdraaiende teller

Warmtepompen werden de laatste jaren vaak geplaatst in energiezuinige nieuwbouwwoningen, in combinatie met zonnepanelen gezien warmtepompen ook elektriciteitsverbruikers zijn.

Warmtepompeigenaars zullen de afschaffing van de terugdraaiende teller dan ook meestal financieel sterker voelen. Ze hebben een overaanbod aan zonnestroom in de zomer en een hoog elektriciteitsverbruik in de (donkere) koude maanden wanneer de PV panelen minder opbrengen.

Gebruik je een warmtepomp als hoofdverwarming die tussen 01/01/2006 en 28/02/2021 in dienst is genomen en heb je ook zonnepanelen geplaatst voor 31/12/2020, dan heb je misschien recht op een retroactieve investeringspremie.  Vraag deze aan binnen de 6 maand na plaatsing van je digitale meter.  Had je al een digitale meter voor 01/10/2021, dan moet je je premie aanvragen voor 01/04/2022!

Meer info via deze link: https://energiesparen.be/retroactieve-investeringspremie/faq/rubriek-ik-heb-een-warmtepomp-en-zonnepanelen

Wist je dat je ook een injectievergoeding kan krijgen voor de elektriciteit die je terug injecteert op het net?  Vraag er naar bij je energieleverancier en vergeet niet te vergelijken.

Warmtepomp en PV panelen: Retractieve investeringspremie terugdraaiende teller