Wevelgem: kubuswoning met speelse indeling

De bouwvrouw, een alleenstaande bezige bij, wou een woning waar ze tot rust kon komen na haar drukke job in Brussel. Ingrediënten: veel privacy en licht.  Het ontwerp is een speelse opbouw van kubusvormen met een grote binnenpatio. Privacy wordt gecreëerd door de buitenmuur links vooraan, die tevens de lijn van de woning mee bepaalt. Door de patio is er vanuit elke ruimte contact met buiten waardoor de binnenruimtes ruim aanvoelen zonder al te veel vierkante meters te verspillen.  Ook de plafondhoge ramen en binnendeuren versterken het ruimtegevoel in de woning.

Leen : “Ik koos voor een totaalaannemer omdat ik zelf niet de tijd heb om alles uit te pluizen en op te volgen.  Het was voor mij belangrijk dat ik met al mijn vragen bij één persoon terecht kon, en ja, het was zoals beloofd, ik ben zeer content. Ik kom nog altijd met een smile thuis als ik zie hoe alles klopt in mijn woning.  Dan zeg ik tegen mezelf ‘ik heb dat toch goed gedaan’."

En dat is waar we het voor doen bij Lapeirre, voor de glimlach van onze bouwers: een thuis creëren.

"Moest ik het opnieuw doen, ik koos terug voor Lapeirre!"

Jelle en Sara kozen voor de bouw van hun kinderdagverblijf ‘Coolkids’ te Hooglede voor een samenwerking met Lapeirre Woningbouw.  Jelle heeft zelf een familiebedrijf in Roeselare en de familiale aanpak van Lapeirre sprak hen meteen aan.

Sara:“Een kinderdagverblijf bouwen is toch iets specifieker dan het bouwen van een huis, er zijn veel regeltjes waaraan voldaan moet worden. Samen met de architect en Brenda, onze projectleider bij Lapeirre werd een strakke deadline op tijd gehaald.

Bovendien werden wij tijdens het bouwproces volledig ontzorgd zodat ik me op de opvang van de kindjes kon blijven concentreren.  Nu, inmiddels 2 jaar terug, denk ik nog steeds met goede herinneringen terug naar ons bouwverhaal, en krijgen we zeer fijne reacties wanneer we de aanstaande mama’s en papa’s rondleiden in ons kinderdagverblijf.  Moest ik het opnieuw doen, ik koos terug voor Lapeirre!”

Sara en Jelle, Hooglede

Bekijk HIER meer foto's van deze realisatie!

 

"We zouden dit familiebedrijf zeker aanraden."

De stap van een grote alleenstaande woning naar een appartement is voor velen een ingrijpende beslissing, en dat was hier niet anders.  Kunst was om samen met de architect en Lapeirre een optimale indeling van de ruimtes te verkrijgen, en dat is gelukt.

"Brenda zorgde bij onze woning voor de opvolging  en dat verliep heel vlot. We hebben nooit moeten wachten. We zouden dit familiebedrijf zeker aanraden."

Marijke  en Jan, Ruiselede 

"Ons buikgevoel bleek juist te zijn."

De Familie De Schrijver leerde ons enkele jaren geleden kennen op de Bisbeurs. Intussen is hun energiezuinige woning klaar en wonen ze er maar al te graag! 

“We hadden meteen een goed gevoel bij het eerste contact op de BIS-beurs. Het familiale, de persoonlijke aanpak, ... Door onze drukke job was de keuze voor een totaalaannemer de enige juiste en ze hielden zich binnen het vooropgestelde budget. We zijn super content met onze energieneutrale woning!”

Fam. De Schrijver, Erpe Mere